Реновираните неонатология и родилно отделение и на "МБАЛ – БЛАГОЕВГРАД" АД отварят врати

Реновираните неонатология и родилно отделение и на "МБАЛ – БЛАГОЕВГРАД" АД отварят врати


I. РЕНОВИРАНЕ НА НЕОНАТОЛОГИЯ И РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ НА "МБАЛ – БЛАГОЕВГРАД" АД

     На 11.102013 год. в 11.00 ч. с тържествен водосвет ще бъдат осветени изцяло ремонтираните Неонатологично и Родилно отделение на „МБАЛ –Благоевград” АД. Обновяването беше осъществено чрез Министерство на здравеопазването с проектно предложение "Реконструкция и вътрешно преустройство на Неонатология и Родилно отделение“. Министерство на здравеопазването отпусна целеви средства в размер на 250 000 лв. за неговото изпълнение. В изпълнение на проекта са извършени строително-ремонтни дейности на втория етаж в Акушеро гинекологичен корпус.



Строително- монтажните работи включват изпълнение на части: „Архитектура”, „Конструкции”, „Водопровод”, „Канализация”, част „слаби токове”, част „Електро” и част „Медицински газове” в Неонатология и родилно отделения. Стойността на инвестицията за обновяването на двете отделения е в размер на 274 935 лв. с ДДС. Поучихме дарение за отделенията от Български червен кръст, което включва нощни шкафчета и легла на обща стойност 17 888 лв.



Осъществяването на проекта значително ще подобри работата на персонала в двете отделения. Създадохме много добри условия за родилките и техните деца.

    
Изпълнител на проекта е "Мармет" ООД.


II. ГАЗИФИЦИРАНЕ НА  "МБАЛ – БЛАГОЕВГРАД" АД
    Извършен е и цялостен ремонт на отоплителната система на МБАЛ-Благоевград по проект “Преустройство на абонатната на корпус Хирургия,  АГ-корпус и Инфекциозно отделение в котелни на газ с алтернативна възможност да работи и на нафта, който се финансира изцяло със средства на болницата. Проекта има за цел да намали разходите за отопление. Направихме преустройство на абонатнатните на корпус Хирургия,  АГ-корпус и Инфекциозно отделение в котелни на газ с алтернативна възможност да работят и на нафта.  Проектът е на стойност 178 261,56 лв. с ДДС, от които  за Инфекциозно отделение 34 434,64 лв., Хирургичен корпус – 76 525,60 лв. и АГ-корпус 67 301,32 лв.  Изпълнителят на поръчката е „Газстрой.Сервиз Зарков” ЕООД.

По ОПРР се газифицираха и още два корпуса на обща стойност  95 654,82 лв., от които:
- 41 387,58  с ДДС за газова инсталация за Терапевтичен  корпус.
- 54 267,24 с ДДС за газова инсталация за Поликлиника.

Всичко това ще оптимизира стопанските разходи на „МБАЛ-Благоевград“ АД и ще създаде по добри условия за работа на персонала и за лечение на пациентите.