Блог на д-р Димитров

Фоторепортер на "Ройтерс" получи 2-ри живот в Благоевград

53-годишният фоторепортер на “Ройтерс” Анри фон Сингер, който бе опериран с тежък перитонит от спукана язва в благоевградската държавна болница, завчера бе изписан в добро здраве. Журналистът в края на месеца отлита за Флорида, той работи в сп. “МВ” и живее в Маями Бийч. Уверих се, че не е решаваща модерната апаратура и скъпа болница, важното е кой държи скалъпела, оставам приятел със спасителите ми д-р Д. Димитров и д-р Д. Недин, каза Анри фон Сингер.

Спасиха 12-г. момиченце с 10 см киста на яйчника

Лапароскопската интервенция извърши 4-членен екип - хирургът д-р Д. Димитров, акушер-гинекологът д-р О. Митев, д-р Зоя Попова и анестезиологът д-р Б. Стоянчов 12-годишно момиченце от Благоевград получи усложнение от спукана 10 см киста на яйчника и бе оперирано по спешност от лекарски екип в благоевградската държавна болница. Момиченцето е прието завчера в гинекологично отделение и веднага е свикан екип за извършване на животоспасяващата операция. Завеждащият акушеро-гинекологичното отделение д-р Огнян Митев, началникът на операционния блок д-р Д.

Удостоиха д-р Д. Димитров и доц. д-р Д. Недин с отличието "Шеф на годината" и "Лекар-мечта"

 Д-р Недин и д-р Димитров бяха приятно изненадани от колектива на хирургично отделение В чест на Димитровден и Деня на българския лекар Началниците на хирургично отделение и на операционния блок в благоевградската болница доц. д-р Димитър Недин и д-р Димитър Димитров бяха отличени от колектива на хирургично отделение. В чест на Деня на българския лекар и навръх именния им ден двамата медици бяха приятно изненадани от подчинените си.

Страници