Май 2014

Организират представление за децата по случай 1-ви юни в МБАЛ - Благоевград

„МБАЛ – Благоевград” организира куклено тържество  по случай 1-ви юни – денят на детето. Изпълнителният директор на здравното заведение д-р Владимир Пандев,  покани Куклен театър Благоевград  да направят едно малко представление за да зарадват малчуганите. Събитието, ще се състои утре в 9:30 в детско отделение на лечебното заведение.

Отворено писмо до медиите от директорът на МБАЛ - Благоевград

  Като Изпълнителен Директор на „МБАЛ-Благоевград” АД  на 26.05.2014г. в 15:00 часа останах много удивен след като бях информиран от мои служители, че фиксираните телефони не ни работят. За мен се оказа голям шок, поради следните причини: след 14:00 часа Болницата, която е с областно значение има екипи на разположение. Без необходимата телефонна връзка неможем да съберем екипите. Това ще доведе до несвоевременно лечение на спешните пациенти, поради което е възможно да има и летален изход за някои от тях. Освен това „МБАЛ-Благоевград” АД е единственото лечебно заведение в областта, което има „ТЕЛК-ове” и пациентите не могат да се свържат с нас и причината за неодобството е „МОБИЛТЕЛ” ЕАД. На следващо място Болницата подава ежедневни справки към РЗОК-Благоевград, Министерство на здравеопазването, РЗИ и други важни институции.

Технологичен проблем с телефоните

Здравейте, искаме да ви уведомим, че имаме технологичен проблем с всички
стационарни телефони цял ден. Надяваме се, да разрешим проблема възможно
най-скоро, работи се активно по случая!

Отделението по Урология отпразнува 30-ти рожден ден

Отделението по Урология отпразнува 30-ти рожден ден

Вчера, отделението по Урология отпразнува своя 30-ти рожден ден. Главен организатор бе началникът на отделението д-р П. Узунов, като лично посрещаше гостите на събитието. След него думата взе един от основателите на отделението д-р Чочев.Той от своя страна разказа накратко историята на отделението и как то се е развивало през годините като започна от самото му създаване 5 май 1984г.Тогава той  заедно с д-р Велев са първите започнали работа в отделението, след нейното отделяне от Хирургия като самостоятелно отделение. Д-р Чочев прикани гостите на събитието да се изправят за минута мълчание в памет на д-р Велев, д-р Вълчев и ст. сестра Кьосева.Специално за рождения ден, гост беше сина на д-р Велев -  Иван Велев, който също е започнал своя  професионален път от отделението по Урология в МБАЛ – Благоевград.На събитието присъстваха  много настоящи – д-р Котев, д-р Киров, д-р Цветков, ст.

Урологично отделение празнува рожден ден утре

На 9 май 2014г.  отделението по Урология, навърши 30 години като самостоятелно отделение. По този повод утре 22 май 2014г., началникът на отделението д-р Петър Узунов организира събитие за рождения ден на отделението,  на което са поканени да  присъстват всички настоящи и бивши служители.

Заповед за провеждане на конкурс за длъжността „Експерт ТРЗ”

З А П О В Е Д  №.112Благоевград, 20.05.2014 г.  На основание чл.89 и следващите от  Кодекса на труда и Утвърдено Длъжностно разписание в „МБАЛ-Благоевград” АД Н А Р Е Ж Д А М  : Да бъде обявен в местен ежедневник и проведен  конкурс за длъжност „Експерт труд и работна заплата” на „МБАЛ – Благоевград” АД за срок от три години.            Кандидати за обявената конкурсната длъжност могат да бъдат лица с образователно-квалификационна степен "бакалавър" или "магистър" по  "Икономика", трудов стаж по длъжността не по-малко от 5 години.

Днес се проведе редовно общо събрание на акционерите на МБАЛ - Благоевград

Днес, в МБАЛ – Благоевград се проведе редовно общо събрание на акционерите, на което се прие отчета за медицинската дейност на лечебното заведение за 2013 г.В 13:00 часа беше постигнат кворум.На събранието присъстваха, освен представители на Министерство на здравеопазването и такива на Община Благоевград, представлявана от д-р Чилев и Община Петрич, представлявана от г-жа Мантарлиева.Промените, които се гласуваха са за смяна на председателя  на борда  на директорите. Сегащният  председател  Нелия Димитрова Мекушинска – Въндева се  променя с г-жа Ралица Калинова.

Отделението по физиотерапия и рехабилитация с нова апаратура

Отделението по физиотерапия и рехабилитация с нова апаратура

Отделението по физиотерапия и рехабилитация в „МБАЛ – Благоевград” се сдоби с чисто нова и модерна апаратура. За първи път от 20 години, това е най-голямото зареждане на нова апаратура от последно поколение за физикална и рехабилитационна медицина  в областта, вкючващо пълен комплект от високочестотни материали. Апаратура за електротерапия, дегенеративни промени, периартрити,магнитотерапия.Едни от новите придобивки са италиански радар (сн.1)  и американски лазер (сн.2),  като те са чисто нова апаратура за целия регион, както и УВЧ - ултра високочестотен апарат (сн.3)

Двете момчета от катастрофата на Е-79 край Кочериново са в стабилно състояние

Тежко ранените в жестокия сблъсък между румънски автомобил и автомобил с 4-има младежи от Благоевград на Е-79 край Кочериново Х.Д. и К. К са в стабилно състояние, това съобщиха от столичния институт Пирогов. Все още опасността за живота им не е отминала, но са в стабилно състояние. Според лекарите в Пирогов, благодарение на адекватната и бърза реакция на екипа от Спешно приемно отделение в МБАЛ – Благоевград, както и на  благоевградският хирург Д. Димитров, който е приел пострадалите са се справили отлично и затова те са издържали пътуването. Засега състоянието им е стабилно.В Пирогов момчетата са под постоянните грижи от лекарския състав. Младежите са със  счупени ребра и пневмоторакс, единият има черепна травма. Лекарите се надяват, че сериозното състояние ще бъде овладяно.

Директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Вл. Пандев чества рожден ден

43-тия си рожден ден посреща днес в работна атмосфера директорът на МБАЛ - Благоевград и лидер на БСП - Благоевград д-р Владимир Пандев. Първите си поздрави рожденикът получи от най-близките си хора, съпругата Надя, дъщеричката Виталия, родителите му го поздравиха специално от родния му град Гоце Делчев. Рожденикът приема поздрави от признателни пациенти и колеги, които го изненадаха приятно рано сутринта със скромен подарък. 

Страници