Юни 2014

МБАЛ - Благоевград бе домакин на междуобластна работна среща

МБАЛ - Благоевград бе домакин на междуобластна  работна среща

         „Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград”, бе домакин на междуобластна работна среща между представителна извадка на регионалната колегия от управителния съвет на „Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи” (БАПЗГ) от всички болници в Област Перник и старшите сестри на всички отделения на „МБАЛ – Благоевград”. Срещата проведене днес 27.06.2014г, бе за  обмяна на опит в подобряването на качеството на здравни грижи и постигане на възможно най-безопасна работна среда. 

Пациенти и служители на МБАЛ - Благоевград с безплатен интернет

От  днес пациенти и служители на „МБАЛ – Благоевград”  могат да използват безплатно интернет в зона, която обхваща основният корпус, както и всички отделение в лечебното заведение. Интернетът за всички е неограничен, денонощен и безплатен.С новата услуга „МБАЛ – Благоевград” се нарежда сред  най - модерните болници в страната, покриващи най-новите директиви на Европейския съюз за достъп до интернет за всеки.Нововъведението може да се ползва както за получаване на информация и ползване на електронните услуги, така и за забавление и работа.

Благодарствено писмо от Борислава Канайкова

 Искам да споделя със всички, колко много бях изненадана от екипите на Бърза помощ - Благоевград, които бяха дежурни през изминалата нощ на  23 срещу 24.06.2014г.  Като изключим факта, че  за да се свържеш с Бърза помощ, в което и да било населено място, минаваш през телефон 112 , на които трябва да обясняваш какъв ти е случаят, а те пък да го препредават на екипите - лекари. На фона на цялата тази одисея съм възхитена от бързото, адекватно и безкрайно хуманно и уважително отношение от страна и на двата екипа на бърза помощ, които посетиха дома ни и се погрижиха за майка ми, през изминалата нощ.И още повече на дежурният екип на Спешно приемно отделение на МБАЛ - Благоевград. Искам да им благодаря за грижите, вниманието и уважителното отношение.

Благодарствено писмо от Борислава Канайкова

Благодарствено писмо от Борислава Канайкова

Искам да споделя със всички, колко много бях изненадана от екипите на Бърза помощ - Благоевград, които бяха дежурни през изминалата нощ на  23 срещу 24.06.2014г.  Като изключим факта, че  за да се свържеш с Бърза помощ, в което и да било населено място, минаваш през телефон 112 , на които трябва да обясняваш какъв ти е случаят, а те пък да го препредават на екипите - лекари.

„МБАЛ – Благоевград” АД се включи в дарителската инициатива в помощ на пострадалото от наводненията население

„МБАЛ – Благоевград” АД се включи в кампанията да помогнем на Варна и Добрич, чрез дарение  на родопски и памучни одеала в Доброволчески сборен пункт в Благоевград . По последни данни бедстващите имат най-голяма нужда от: консерви, трайна храна за пряка консумация, млека за бебета, памперси, почистващи, превързочни и дезинфекциозни препарати, матраци, одеала, постелки, възглавници, кофи, лопати, ръкавици, почистващи материали, обувки, сапуни и всичко останало, което е необходимо за един разрушен дом.

Днес се отвори оферта за доставка на нова апаратура в Кардиологично отделение

"МБАЛ – Благоевград" АД

Днес се отвориха офертите в открита процедура за доставка на нов Ехограф за високо специализирана кардио-васкуларна диагностика за нуждите на Кардиологично отделение на  „МБАЛ – Благоевград” АД.  Ехографът е предназначен за кардиологична и съдова диагностика. Ще има три самостоятелни трансдюсерни конектори и отделен конектор за Доплер трансдюсер. Пълен набор диагностичен софтуер за кардиологична (възрастни, педиатрично, фетално сърце), съдова (транс- и екстракраниална), абдоминална, мускуло-скелетна диагностика, малки части и др.вкл. софтуер за измервания на основни и значими параметри в съответните области и наличие на специализирани рапорти. Вградена база данни за пациентите – архивиране на образи, рапорт от изследването и данни за пациентите с възможност за последваща постобработка, измерване, анализ и генериране на нови рапорти.

Отделението по Урология се сдоби с чисто нова апаратура

Отделението по Урология се сдоби с чисто нова апаратура

Отделението по Урология в „МБАЛ – Благоевград” се сдоби с чисто нова и модерна апаратура, закупена със собствени средства.   Апаратурата е от марката OLYMPUS и  ще служи за видео наблюдение и правене на запис по време на операции за разбиване на камъни в бъбреците, за лазерни операции на простатната жлеза и пикочния мехур. Началникът на Урологично отделение д-р Петър Узунов сподели, че апаратурата ще подобри ориентацията и   ергономичността на труда на лекарите. Апаратурата, ще повиши качеството на медицинското обслужване и на пациентите, относно бързина и точност.  Урологично отделение е едно от най-бързо развиващите се в областта на пластичната урологична хирургия, трансуретралната хирургия и много други.

Обновяват осветлението в Спешно приемно отделение

Собственикът на фирма за осветителни тела в Благоевград Стефан Георгиев, направи дарение на Спешно приемно отделение от над 50 осветителни пури за подмяна на цялото осветление на отделението. Този жест е в знак на благодарност за бързата и адекватна реакция на лекарският екип, при овладяване на ситуацията около неговата майка Невена Георгиева, получила тежък алергичен шок. Жестът му трогна медиците, които ежедневно спасяват човешки живот. От екипът на Спешното отделение изразяват най-искрените си благодарности за хувавия жест.

4-ма са зачислените специализанти за специализация 2014 в "МБАЛ - Благоевград"

 В „Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград” от конкурси за зачисляване за специализация 2014, на трудов договор, приети с конкурс има зачислени специализанти по следните специалности :  1. д-р Жулиета Милкова Старкова, спечелила конкурс на място финансирано от друг източник- зачислена за специализация по „кардиология”;- продължителност – 4 години, започва от 01.07.2014г. до 01.07.2018г.; 2. д-р Ивелина Руменова Вълчева, спечелила конкурс на място срещу заплащане- зачислена за специализация по „гастроентерология”;- продължителност – 4 години, започва от 01.07.2014г. до 01.07.2018г.; 3.

Весело куклено шоу за малчуганите в детско отделение на МБАЛ - Благоевград

Весело куклено шоу за малчуганите в детско отделение на МБАЛ - Благоевград

Директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Владимир Пандев организира весело детско тържество за болните дечица в детско отделение на лечебното заведение. Весели и шарени клоуни с песни, танци и шеги вдигнаха малчуганите от креватчетата им, раздавайки им лакомства и балони. За миг детско отделение се превърна в най-шумното място в болницата. Изненадата за децата и техните майки придружителки бе повече от приятна във вчерашният ден.